fbpx

650 000 долара за луксозна яхта NFT във виртуалния свят.

През последната година чуваме, че някой харчи пари за виртуално изкуство и недвижими имоти. Вече знаем за продажбата на виртуален участък земя в метавселената Decentraland за $2,4 млн. След тези цифри се появи новината за продажбата на виртуалната Metaflower Super Mega Yacht, разработена от Metaverse Republic Realm, която донесе на създателите колосалните 650 000 долара, което я направи най-скъпият NFT актив в The Sandbox – вече не е изненадващо.Кой от нас не би искал да притежава собствен частен остров с модерно яхтено пристанище, където можете да се наслаждава на зашеметяваща суперяхта и всички луксозни водни играчки, които идват с нея? Ако това не е възможно в реалния живот, то е напълно възможно във всемогъщата метавселена.Проектиран като карта на 166 464 земи, Sandbox Metaverse е популярна платформа, управлявана от общността, където геймплеят може да бъде монетизиран с помощта на блокчейн. Суперяхтите са едни от най-желаните луксозни артикули не само в реалния свят, но и във виртуалния свят. Дигиталната яхта, подходящо наречена Metaflower Super Mega Yacht, счупи рекорда за най-скъп NFT актив в хитовата игра The Sandbox.Продължавайки развитието на Fantasy Island и единствената по рода си част NFT от Fantasy Collection, четириетажната суперяхта Metaflower включва кабина за DJ, две площадки за кацане на хеликоптери, дансинг, хидромасажна вана и множество други удобства, познати на този луксозен сегмент, а също така осигурява достъп до Fantasy Marina.

Това е един от многото активи, които Republic Realm планира да пусне като част от колекцията Fantasy Collection, която се състои от набор от луксозни NFT, включително частни острови, джетове и моторни лодки. Колекцията Republic Realm Fantasy Islands от 100 виртуални частни острова и NFT вили се разпродаде за по-малко от 24 часа и сега има текуща минимална цена от 63,9 ETH (приблизително $ 280 000).

Поздравления за новия собственик на The Metaflower NFT Super Mega Yacht за създаването на историята на метавселената NFT. Този търг бележи най-високата цена, платена за актива на играта The Sandbox NFT от 149 ETH (650 000 щатски долара) и това е вълнуващо време за всеки член на фентъзи общността “, съобщи Republic Realm в Twitter.

Sandbox, популярната пясъчна игра и виртуален свят, където играчите могат да създават, притежават и монетизират своето игрово изживяване, в момента е една от водещите игри в метавселената, която може да се похвали с партньорства с марки и знаменитости като Adidas., Atari, Bored Ape Yacht Club, Binanc, Snoop Dogg, The Smurfs, DeadMau5 и много други.Sandbox несъмнено е една от най-популярните метавселени днес. Тъй като пазарът на NFT нарасна драстично тази година, видяхме как много марки и известни личности се стремят да осигурят присъствието и участието си във формата на NFT. Може би най-впечатляващият резултат от сътрудничеството беше участието на Снуп Дог, който пресъздаде своето имение в реалния живот в метавселената.

По-късно Snoop предизвика шок сред феновете на NFT, като обяви, че се крие под прякора Whale Cozomo de ‘Mendici, който пусна няколко колекционерски предмети, тематични за партита в Маями Бийч в партньорство с Sandbox. Той също се присъедини към проект на NFT, наречен Inspirators of Hip Hop. Основателят на Def Jam Records Ръсел Симънс също беше ключов играч в това сътрудничество заедно с други пионери на хип-хопа.