fbpx

Минути за култура.

Ние от Callboxs винаги с радост участваме в подкрепата на различни  културни, социални  и обществени събития. Последното събитие, което подкрепихме е новия музикален проект на Бургас с голям концерт на 11 май.

Оперно пеене и поп в едно. Новият музикален проект, който няма аналог в България, е вокално трио „Deja VU“ с участието на младите бургазлии – Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков.Групата вече има няколко участия в страната, но премиерното им представяне ще бъде в родния Бургас. Концерт-спектакълът „Grande amore” ще бъде на 11 май от 19:00 ч. в Културен дом НХК.„Вокално трио „Deja VU“ събира оперен певец и поп изпълнители. Това съчетание е ново и уникално за България. И тримата са местни изпълнители и са популярни не само в Бургас, но и цялата страна. Мирослав Станчев от години работи с Тони Димитрова, бил е част от група „Петте сезона“, Дражо Бошнаков е участвал активно в първите музикални формати в България. Бранимир Недков е млад и надежден оперен изпълнител в Държавна опера-Бургас, баритон. Музиката е част от техния живот, в момента просто съчетаха стиловете и се получи нещо невероятно“,

На концерта вокалното трио ще представи нови вокални и инструментални аранжименти на световни кавъри – италианско белканто, рок, джаз, поп, фънк, балканска музика, български фолклор, както и ще изпълни за първи път свои авторски песни, върху които в момента работи. Музикантите ще изпеят 15 песни на общо на шест езика – български, френски, испански, английски, сръбски и италиански – нещо, което бургаската публика не е виждала до момента.

За вокалните аранжименти групата има силната подкрепа на ръководителя на вокален ансамбъл „Фортисимо“ Милена Добрева, която е част от екипа в подготовката за концерта. Изключително съдействие триото получава и от невероятната Тони Димитрова, която е голям привърженик на новия бургаски вокален продукт. Певицата също ще вземе участие в концерта със свои изпълнения – между първата и втората част. А финалът на концерта ще бъде поставен с песен, изпята от групата и Тони Димитрова.

„Три бургаски танцови формации ще участват със специална хореография, която подготвят в момента за всяка една песен. Това са КСТ „Бургас 1975” на Андрей Тодоров, уникалните акробати шампиони на клуба по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“ и прекрасните танцьори на Марина Змеева от Танцово студио 29. Сцената ще бъде много красива, модерна – по последна дума на техниката звук и светлина и специални ефекти. Най-доброто, което Бургас може да види. Ангажирани са техническите екипи,