fbpx

Илън Мъск провокира създаването на нов токен.

Основателят на Tesla Илон Мъск отново се зае с тролирането на пазара на криптовалути.

„Моето кученце Шиба Ину ще се казва Флоки“, публикува Мъск в безобидна публикация в Twitter (NYSE: TWTR), след което цената на токена Шиба Ину (SHIB) скочи рязко.

Според Coinecko курсът SHIB / USD се е увеличил с 15% през последните 24 часа. Към 16:55 часа българско време монетата добавя около 7% на фона на падащите биткойни с 3% и Ethereum – с 5,5%.

Криптовалутата понесе преди това големи загуби, след като Китай прие поредица от мерки за ограничаване на майнинга и търговията с криптовалути: цената на Шиба ину падна с около 50% от пик до минимум от 15 до 22 юни, пише Newsroom Post

Според InvestorPlace монетата Shiba Inu вероятно ще се възстанови в близко бъдеще. Всъщност растежът може да е достатъчен, за да надмине Dogecoin, пише издателят.

Междувременно, според thecoin.news, 9 минути след публикуването на Мъск в децентрализираната крипто борса Uniswap, е бил създаден токенът Floki. За един час цената му се увеличи със 795%, до $ 0,000000001100.

В началото на май Илон Мъск за първи път пише, че се грижи за кученцето Шиба Ину. Тогава цената на токена със същото име се увеличи с 68% на час. По-късно Shiba Inu е включен в списъка на две крипто борси Coinbase Pro и Binance.

И всичко това, след като показа, че с два-три туита може да вдъхне живот в имагинерна криптовалута и да срине други, Илон Мъск показа мускули и срещу по-традиционните разплащателни средства.

Ексцентричният предприемач доведе до рекордни загуби валутите и срина цената на златото, среброто и ПИБ, след като успешно плати за вечерята си в елитен ресторант с шепа камъчета и няколко листа.

Новината за това срина доверието най-вече в долара, а американците излязоха масово да събират камъчета и дървесни листа, последвани от немалко хора по цял свят.
„Вечерях си печени чушки, а парите са просто наужким“ – смигна Мъск, осигурявайки 17 награди Грами за родните музикални изпълнители.

Земляните нямат търпение да видят какво ще е следващото нещо, с което Мъск ще прецака нещо заради едната смешка.